Starten met het Keto dieet – Mama Blog Leven

Starten met het Keto dieet

Na elke zwangerschap kwam ik 5 kilo aan, dat lijkt weinig in vergelijking tot sommige die echt tientallen aankomen... Maar in 5 jaar tijd, na 2 zwangerschappen en goeie winters wil ik minimaal 15 kilo kwijt.

Sinds drie weken ben ik daarom gestart met het Keto dieet. Ik hoorde voor het eerst enkele jaren terug van dit dieet maar een leven zonder brood… Kon mij dat niet voorstellen.

Omdat ik in mijn omgeving enkele succesverhalen hoorde besloot ik mij, na een sportschool, zoveelste crashdieet mislukking aan dit dieet te wagen. Ik besloot te starten met een goede voorbereiding door te Googlen wat ik wél mocht eten. Ik kwam wel uit met het ontbijt en avondeten, maar de lunch… ik hou van brood in allerlei soorten vormen. Een luxe broodje belegd met zalm, maar ook een dikke boterham met kaas of hagelslag maakt mij gelukkig. Ik besloot daarom maar op de site van Atkins op zoek te gaan naar inspiratie. Om zo snel mogelijk in ketose te raken raadt Atkins aan om in het begin max 20 gram koolhydraten per dag te eten, wat echt een enorme uitdaging is omdat zelfs in groente koolhydraten zitten.

Ik ben in de eerste week gestart waarbij ik overging op het boycotten van koolhydraten, behalve de koolhydraten die al in groente zitten. En wat eet je dan? Ehm ik startte eerst met eieren (die ik voorheen altijd icm een geroosterd broodje at), daarna omelet en toen dat saai begon te worden maakte ik ‘s ochtends een groente omelet. Moet wel zeggen dat dit voor mij alleen werkt als ik ‘s ochtends op tijd op sta, een broodje in de auto onderweg naar het werk eten zit er niet meer bij.

Voor de lunch at ik vooral salades met daar doorheen een gekookt eitje voor de eiwitten. Op mijn werk hebben we gelukkig een goede saladebar waar redelijk wat keus is waarbij ik soms ook een ongebonden soepje nam.

In de avonden wokte ik kip/vlees/vis/vega met groente, hierin probeer ik de variatie te houden door zoveel mogelijk af te wisselen in vlees en groente.

Ketose

Om te checken of ik in ketose was kocht ik ketostix die verkleuren op het moment dat je in ketose bent. Dat viel echt onwijs tegen, want na een paar dagen onder de 20 g koolhydraten te zitten verkleurde mijn stick nog steeds niet. Geen idee waar dat aan lag, maar het was echt behoorlijk demotiverend. Na dag 4 of 5 begon mijn stick eindelijk te verkleuren maar begon ook de keto-flu op te spelen, voelde mij zo beroerd dat ik uiteindelijk maar vroeg ben gaan slapen.

De dagen erna moet ik zeggen voelde ik mij superfit, had geen honger/suiker dips en ook totaal geen behoefte aan zoete dingen. Ik dronk wel goed en kon ook goed traktaties op het werk etc weerstaan. Moet zeggen dat dit ook op de weegschaal te zien was.

Cheatday

Een cheatday zit er niet bij als je het keto dieet doet. Er wordt gezegd dat van een slok vruchtensap je al uit ketose kan raken en je dan van voor af aan weer moet starten om ketose te raken wat soms weer paar dagen kan duren. Ik heb drie weken lang het keto dieet aangehouden zonder moeite en ben toen ruim 4 kg afgevallen. Tot het moment dat wij een feestje gaven… ik ben nu een week gestopt met het keto dieet en moet zeggen dat ik qua gewicht nog stabiel ben. Ik merk wel dat mijn snaai trekken weer beginnen te komen dus daar moet ik zeker nog op letten.

Stop ik met het keto-dieet? Nee, morgen ga ik weer aan de slag en moet dus vanaf voor af aan weer starten maar nu ik weet dat dit wel een goed effect op mij heeft en ik het gemakkelijk vol kan houden wil ik hier zeker mee doorgaan. Meer ook omdat ik nog ruim 10 kg moet afvallen. Ik start morgen dus weer met Keto dieet en wil dit dan ook combineren met intermittent fasting, zodat ik zo snel weer in ketose ben.

To be continued!

One Comment

  1. Vestibulum scelerisque dictum condimentum. Etiam ac ultricies sapien. Nam sodales ante at erat sodales porttitor. Mauris sit amet tortor elit. In viverra, turpis et finibus feugiat, metus justo rutrum eros, non lacinia mi ante vel nulla. In imperdiet, est a varius laoreet, quam ex rutrum quam, vitae fermentum magna turpis eget lectus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *